Kurs i laging av urtebrennevin

Praktisk info

Fra: 03.04.19 18:00

Til: 03.04.19 21:00

Forening: Gjøvik-Toten sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris medlem: Kr 250

Pris ikke-medlem: Kr 400

Arrangementet er allerede ferdig

GTSN og Oplandske Akevittvenner - laging av urtebrennevin

  • 3 april avholdes et grunnkurs i lagning av urtebrennevin på NTNU i Gjøvik basert på ville vekster fra Gjøvik – Toten og Mjøsregionen
  • Arvid Elvsborg gir en introduksjon i urtebrennevinets historie og praktiske metoder for å lage gode essenser og ferdig urtebrennvin fra ca 20 råvarer der de fleste kan plukkes i vårt distrikt.
  • Kurset vil gi nok kunnskap til å komme i gang med å lage gode essenser med mange forskjellige smaker fra milde blomsteraromaer til kraftige bitterdrammer.
  • I norsk natur finnes det minst 200 råvarer som kan benyttes til essenser og som kan blandes i et utall varianter. Så her kan alle prøve seg fram å finne sine favoritter
  • Dette kurset vil gjennomgå før sesongen for plukking starter: Hva kan brukes av planten og når er rett tidspunkt for å sikre seg best kvalitet på råvaren ? Sesongen for å plukke starter med en gang våren kommer og så følger det på gjennom våren og sommeren med stadig nye planter som kan benyttes. Kurset vil ha en oppfølging med en markvandring 6 juni på Stenberg for å vise en del av de lokale plantene som kan benyttes. Dette vil være et samarbeid med Tor Jacobsen og Lina Dybdahl, vertskapet på Ditlevines Utsikt, som vil gi eksempler på råvarer av ville vekster i Stenbergområdet som kan brukes til mat.

Pris for kurs, kompendium og enkel servering:

250 for medlemmer og

400 for ikke-medlemmer

Påmelding:   gt.soppognyttevekster@gmail.com eller på SMS 97481715

Påmeldingsfrist: innen onsdag 2 april.

 

Velkommen!