Soppkurs med hovedvekt på kremler og risker, på Gjøvik-Toten

soppkontroll-placeholder

Praktisk info

Fra: 30.08.19 17:00

Til: 31.08.19 18:00

Adresse: Teknologivegen 22, 2815 Gjøvik, Norge

Forening: Gjøvik-Toten sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Pris fra: Kr 650

Antall plasser: 20

Antall plasser igjen: 3

Arrangementet er allerede ferdig

Lær kremler og risker av Per Marstad!

PROGRAM FOR SOPPKURS MED HOVEDVEKT PÅ KREMLER OG RISKER 

 

Fredag 30. august:

kl. 17.00-17.30: Fremmøte på NTNU Gjøvik, klasserom D101 i Helvin-bygget. Orientering om kurset.

kl. 17.30-21.00: Sortering, bestemmelsesarbeid, gjennomgang.

Lørdag 31. august:

kl. 09.00: Vi møtes foran Helvin-bygget på NTNU i Gjøvik og vi samkjører til Toten. Ekskursjon.

Kl. 12.00: Enkel lunsj på Ditlevines utsikt på Stenberg. Lunsjen er inkludert i kursavgift og består av suppe og brød.

kl. 13.00-16.00: Vi kjører tilbalke til NTNU i Gjøvik. Sortering, bestemmelsesarbeid, gjennomgang i klasserom D101.

kl. 16.00-18.00: Soppkontroll. Soppsakkyndig: Per Marstad og Nils Edvard Stokke.

Alle deltakere oppfordres til å ha med flest mulig kremler og risker til fredag, gjerne ferdig sortert og med forslag til artsnavn. Det er lov å ta feil og ha med noen som ligner på kremler og risker!

I gjennomgangen fredag vil vi gå grundig gjennom de viktigste kremler og risker som kan brukes til mat.

På lørdag gjennomgås alle funn, og lokalforeningen regner med å bruke mange til utstilling på Soppens dag ved Friluftsfestivalen på Stenberg søndag 1. september.

Ta med papir og skrivesaker. 

Pris for kurset: 650.- for medlemmer / 950.- for ikke-medlemmer. Lunsjen hos Ditlevines utsikt, som består av en suppe og godt brød til, er inkludert i kursavgift.

Påmeldingsfrist: 23. august.

Kursavgift kan betales på følgende måter:
  • Vippsnummer 533500, eller
  • kontonummer 1506.07.09723

 

Om kurslederen:
Per Marstad er en av nestorene i det norske soppmiljøet. Han har vært leder av Tønsberg soppforening i flere tiår, og har bygd seg opp internasjonal anerkjennelse for sin kunnskap om kremler. Per har utgitt flere soppbøker, både som forfatter og som fotograf. Han er en aktiv og dyktig kartlegger av både sopp og planter.

Pers nyeste soppbok, «Sopphåndboka», kan kjøpes på kurset til redusert pris, kr. 220. Kremleheftet kan kjøpes for kr. 200.