Årsmøte med steinsoppforedrag og smak av sopp og ville vekster

En hyggelig kveld med kunnskap og nytelse

Torsdag 14. mars holdt Gjøvik-Toten Sopp og Nyttevekst Forening sitt årsmøte.

Gjengen på årsmøte

Vi var så heldig og få være på Ditlevines utsikt på Stenberg. Ditlevine er en kafè & restaurant som ligger på åsene i Vestre Toten. Her møtes tradisjon og matkunnskap: Lina og Tor bruker lokale matvarer for å skape gode smaksopplevelser, og dette fikk vi også oppleve selv etter årsmøtet.

Bordet er klart for gjestene

Det var hyggelig at flere medlemmer og et ikke-medlem møtte opp!

Kvelden startet med vanlige årsmøtesaker: en spennende årsplan for 2019 ble delt. Mange kurs, arrangementer og soppturer med soppkontroll er på agendaen for sommeren. Styremedlemmene ble  også presentert og godkjent.

Etter årsmøtet tok Pål Karlsen ordet. Pål fortalte oss om tradisjonen rundt plukking og salg av steinsopp i tre land han har reist til: Kina, Italia og Oregon (USA). Pål sin engasjerende og til tider festlige tale, ble ledsaget av bilder og videoer som ga en god forståelse av hvor mye bruk det er av steinsopp i disse tre landene.

Pål holder et foredrag om plukking av steinsopp i Kina, Italia og Oregon

Pål

Kvelden sluttet med en nydelig og smakfull middag tilberedt av vertskapet på Ditlevine. Vi fikk servert en tallerken med fjorsårs-sopp og ville vekster, blant annet steinsopp, kantareller, rødbrun pepperrisker og mjødurt. Spansk kjørvel gelato (is) var en interessant avslutning på middagen.

Tallerken med elgburger

Tallerken vegetar

Brød i tre varianter

Takk for denne gangen og takk til alle som kom.

Vi i foreningen gleder oss til sommeren og til en mild og rik soppsesong!