En fantastisk Soppens dag på friluftsfestivalen 2/9-18!

I strålende solskinn kunne vi feire vår aller første Soppens dag som Gjøvik-Toten sopp- og nyttevekstforening. Vi var så heldige å bli invitert med som deltakere på festivalen Friluftsliv for alle på Stenberg.

Vi var ikke i tvil den dagen vi mottok invitasjon om å være deltakere ved festivalen. Det passet jo perfekt at det også var Soppens dag og vi kunne feire den med flere tusen naturglade voksne og barn på Stenberg. At det var strålende solskinn og varmt i været var selvfølgelig ingen lei seg for.

Vi hadde en stor utstilling med sopp som vi kunne vise frem på fantastisk naturlig vis etter at Nils Edvard fikk idèen om å skjære skiver av trekubber. Han hadde nok noen timers jobb med det og det tror jeg han syntes det var verdt!

Nils Edvard var også et naturlig midtpunkt, engasjert som han er, det var samlet barn og voksne rundt han hele dagen.

 

Vi satt ikke mye i ro vi andre heller. Karin, et av våre engasjerte medlemmer, delte ut smaksprøver og viste frem godsakene hun hadde laget. Hun hadde med blant annet soppkrokan som var en hit hos alle.

Arvid hadde med 20 liter suppe laget på steinsopp som smakte helt fantastisk. Vi fikk høre at det gikk gjetord om den over hele området og det kom folk som ville smake lenge etter at det var tomt.

Resten av dagen gikk raskt, vi fikk snakket med mange og vist oss godt frem. 5 nye medlemmer ble vervet og potensielt flere. Vi var veldig glad for å få muligheten til å feire soppens dag på Stenberg!