Et glimt fra Årsmøte 2020

Torsdag 20. februar holdt Gjøvik-Toten sopp og nyttevekstforening sitt årsmøte.

16 sopp- og nyttevekstentusiaster møtte i lokalene til Valle videregående skole på Lena.

Dan åpner årsmøte

Det var vår kasserer Dan som åpnet møtet.

Styremedlem Kjersti tok ordet etterpå og gikk gjennom årsmøtesakene. Hun presenterte blant annet beretning for 2019 og forslag til årsprogram for 2020. Det er mye spennende som kommer til å skje i regi av vår forening i vår/sommer/høst, så vi må bare håpe at sesongen blir mild og god. For en smak av årsprogrammet vårt, klikk her.

Dan viste og kommenterte regnskap for 2019.

Årsmelding med bilder

Da kom den mest spennende delen av kvelden: valg av leder og styremedlemmer. Vi ble så glade at Kjersti ble valgt som vår ny leder!  🍾 🎉  Dan, Nils Edvard og Giulia fortsetter i styret som før, mens vi ønsker å si velkommen til vårt nye styremedlem Rune!!  👏🏻 

Årsmelding 2019 med bilder var et veldig interessant opplegg. Kjersti viste glimt fra arrangementene foreningen hadde i fjor. Så mange gode minner og så mange engasjerte folk møtte vi i året som var!

Etter årsmelding fikk vi en overraskelse. Nils Edvard inviterte sine venner fra Viken mannskor til å synge for oss! Her kan du se en liten snutt av den hyggelige underholdningen vi fikk:

Etter den musikalsk pausen, fortsatt Nils Edvard med å vise oss sin kartleggingaktivitet, og hvordan man kan bruke Artsobservasjoner.no for å finne gode sopp i Gjøvik-Toten og se på bilder som er registrert for hvert funn. Vi fikk sjansen til å se, lukte og lære å kjenne spissmorkler, som Nils Edvard hadde tørket og oppbevart fra en tidlig tur.

Da var det tid for å fylle magene våre med pizza, mens vi hørte en interessant presentasjon av Evija E. Lie. Evija er medlem i vår forening og kommer fra Latvia. Hun fortalte oss om sopptradisjonen i sitt land og hvordan man oppbevarer sopp som skal spises utover sesongen. Hun har delt med oss sin PowerPoint som blant annet inneholder mange fine bilder. Vi fikk også smake mange forskjellige fermentert sopp (bl.a. kantareller, steinsopp og risker), slik som de tilberedes i Latvia.

Det var en hyggelig og lærerikt kveld. Vi er så glade at så mange kom, og at vi fikk møte nye medlemmer. Takk for alle som kom og vi gleder oss til kommende nyttvekst- soppsesong!  🌿 🍄 

Giulia Manzotti