Kurs i laging av urtebrennevin på NTNU i Gjøvik

En lærerik og hyggelig kveld i samarbeid med Oplandske Akevittvenner

Onsdag 3. april holdt Gjøvik-Toten sopp- og nyttevekstforening et lærerikt kurs om å lage urtebrennevin. Kurset ble organisert i samarbeid med Oplandske Akevittvenner (www.norsk-akevitt.org), og 11 personer deltok. Ikke alle deltakerne hadde erfaring med å lage urtebrennevin (derimot hadde de fleste erfaring med å smake på det 😉 ), så deltakerne fant kurset veldig interessant og inspirerende.

Arvid Elvsborg, leder for GTSN, åpnet kurset med en introduksjon i urtebrennevinets historie. Kurset fortsatte med en beskrivelse av praktiske metoder for å lage gode essenser og ferdig urtebrennevin: Arvid viste fram hvilke urter som egner seg, hvor man finner disse, når de skal plukkes og veien videre til essens, ferdig blandet og lagring til det kan brukes/nytes. De fleste råvarene Arvid viste (ca. 20) kan plukkes i vårt distrikt. Med beskrivelsen av urtene fulgte fine bilder og bok-illustrasjoner, og noen av dem var også inkludert i kompendia som deltakerne fikk på kurset.

Kvelden inneholdt også en runde hvor vi luktet på hjemmelaget urtebrennevin som Arvid hadde tatt med, og alle i rommet kunne også nyte en nydelig grønn suppe laget av Annelise Grubben. Annelise var så snill  og delte denne oppskriften med oss etter ønske fra mange av deltakerne. Suppen var laget nesten bare med grønnsaker fra Annelise sin egen fryser og kjeller.
Med Annelises oppskrift avsluttes dette blogginnlegget. Vi sier takk for denne gangen, vel møtt på neste arrangement!