🍄Soppkurs med hovedvekt på kremler og risker🍄

Praktisk info

Fra: 26.08.2022 11:00

Til: 28.08.2022 16:00

Adresse: Lenagata 22, 2850 Lena, Norway

Forening: Gjøvik-Toten sopp- og nyttevekstforening

Region: Innlandet

Antall ledige plasser: 9

Pris fra: Gratis

Ledere

Nils Edvard Stokke

47898625

nestokk@online.no

Bestill / Meld på

Påmeldingsfrist: 21.08.2022 00:00

Lær kremler og risker med Per Marstad

PROGRAM FOR SOPPKURS MED HOVEDVEKT PÅ KREMLER OG RISKER 

 

Fredag 26. august:

kl. 11:00-15:00: tur med lunch Fremmøtested avtales dagen før,

kl. 15:00-19.00: Sortering, bestemmelsesarbeid, gjennomgang i huset på Valle videregående skole.

 

Lørdag 27. august:

kl. 10:00-14:00: tur med lunch Fremmøtested avtales dagen før,

kl. 14:00-18.00: Sortering, bestemmelsesarbeid, gjennomgang i huset på Valle videregående skole.

Søndag 28. august:

kl. 09:00-13:00: tur med lunch Fremmøtested avtales dagen før,

kl. 13:00-16.00: Sortering, bestemmelsesarbeid, gjennomgang i huset på Valle videregående skole.

Alle deltakere oppfordres til å ha med flest mulig kremler og risker til fredag, gjerne ferdig sortert og med forslag til artsnavn. Det er lov å ta feil og ha med noen som ligner på kremler og risker!

I gjennomgangen fredag vil vi gå grundig gjennom de viktigste kremler og risker som kan brukes til mat.

Det tas forbehold om endring i planene, det kan feks bli enighet om å bruke deler av søndagen til opplæring i kartlegging, og hvordan man går frem hvis man finner sjeldne arter.

Vi tilpasser kurset etter deltagernes og Pers ønsker.

 

Deltagerne må selv sørge for mat til lunch som vi spiser ute i skogen eller etter avtale.

Ta også med papir og skrivesaker. 

Pris for kurset: 600.- for medlemmer / 900.- for ikke-medlemmer

Påmeldingsfrist: 21. august.

Kursavgift kan betales på følgende måter:
  • Vippsnummer 533500, eller
  • kontonummer 1506.07.09723

 

Om kurslederen:
Per Marstad er en av nestorene i det norske soppmiljøet. Han har vært leder av Tønsberg soppforening i flere tiår, og har bygd seg opp internasjonal anerkjennelse for sin kunnskap om kremler. Per har utgitt flere soppbøker, både som forfatter og som fotograf. Han er en aktiv og dyktig kartlegger av både sopp og planter.